Al die familieverhalen, je zou er een boek van moeten maken!


24 augustus 2020

www.marloessahin.nl & www.komvierhetleven.nl 
(Rufi van Rooij) organiseren gezamenlijk als www.eenontmoeting.nl workshops in de bieb!

Je kent ze vast wel die verhalen van je vader of moeder, oma, tante. Je zou van alle verhalen wel een boek willen maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

www.eenontmoeting.nl

Workshops in de bieb van Hengelo en Oldenzaal dit najaar!

In deze workshops leer je hoe je dat kan aanpakken. Hoe zorg je ervoor dat al die verhalen op papier komen? Wat vraag je? Hoe schrijf je alles begrijpelijk voor iedereen met wie je de verhalen wil delen? Welke foto’s / beelden zijn interessant? Want ook het beeldmateriaal vertelt een verhaal. Welke foto’s vertellen het verhaal ook, versterken het, of geven juist een knipoog ? Zijn alle foto’s eigenlijk geschikt om op te nemen in het boek dat je wil maken?

Rufi van Rooij (schrijfster) en Marloes Sahin (fotografe) maken via hun project #eenontmoeting boeken over mensen, families, clubs. Ze delen graag hun kennis en ervaring met je in een aantal workshops. Omdat het om heel persoonlijke verhalen kan gaan, wordt er gewerkt met kleinere groepen.

Aanmelden: via eenontmoeting@gmail.com. De workshop is voor de hele familie en bestaat uit drie bijeenkomsten. Het kost €60 per persoon.

In Hengelo zijn de data:  donderdag 22 oktober, 29 oktober en 5 november.

In Oldenzaal: zaterdag 3 oktober, 24 oktober en 7 november.

Meer info en opgave: zie de websites van bibliotheek van Hengelo of die van Oldenzaal. Of mail naar: eenontmoeting@gmail.com

Read More

6 april 2020

Vanochtend werd ik wakker met een glimlach……

Read More

3 mei 2018

#indetaxi:

ik schrijf over mijn ervaringen werkend in de taxi, in het leerlingenvervoer, de regiotaxi en OMD (ondersteuning maatschappelijke deelname). De blogs zijn op persoonlijke titel. Ik schrijf bovendien zoals ik het door mijn bril zie. Dus gezien vanuit mijn mogelijkheden en beperkingen. Opbouwende kritiek wordt dan ook zeer gewaardeerd. Je kunt dat achterlaten via het contactformulier op de website.

Veel mensen vinden dit werk niet passend bij ‘KOM vier het leven’. Ik juist wel. In de taxi leer ik ontzettend veel over leven met verlies en veerkracht. Handicaps, chronische aandoeningen, bijzondere behoeften. Omgaan met wachten, wachten, wachten: op goede zorg, op de besluitvorming van overheid, zorgverzekeringen.. op de taxi… Omgaan met frustraties van niet of moeilijker kunnen doen wat je graag wil, of je kunnen uiten.

Maar ik leer ook genieten van de dingen die wel goed gaan, dat je met de taxi naar je bestemming kunt en dat je ook nog eens plezier kunt hebben met elkaar …….én een goed gesprek kunt voeren….werkelijk contact hebt met elkaar.

En:  ik vind het belangrijk dat de ouders, de vrienden, de verzorgers, de scholen, de gemeenten (die verantwoordelijk zijn voor het vervoer) en de taxibedrijven begrijpen wat het werk in de taxi inhoudt. Er gebeurt veel in de taxi. Een goede rit in de taxi kan iemands dag maken of breken.

Vanaf nu dus regelmatig een blog op deze website, kijk onder de tab https://www.komvierhetleven.nl/category/indetaxi/

 

Read More

4 september 2022

Afgelopen voorjaar stond ik zomaar in de krant met mijn verhalen. Een journaliste die mij spontaan belde naar aanleiding van mijn blogs. Hoe leuk is dat?!!! Nog ff delen op mijn site natuurlijk!

#indetaxi is het nooit saai
TcTubantia juni 2022

Read More

4 februari 2021

Op een winterse avond fiets ik naar een klant. Het is helder weer, koud, de sterren staan al te flonkeren in de hemel. Echt een eindejaar sfeer. Ik verheug me op wat komen gaat.
Voor ons project #eenontmoeting gaan we iemand interviewen uit een grote familie.

Wanneer de foto’s van vroeger tevoorschijn komen, barsten de verhalen los. Heerlijke vrolijkheid, maar ook ontroering, vertedering, verdriet, verwondering. De rijkdom van vele levens komt voorbij. Mensen die al lang niet meer op deze aarde zijn, gaan voor ons leven.

Wat een mooie avond! Zo’n avond die me intens gelukkig maakt, nederig, verwonderd en dankbaar. Onder de indruk van wat mensen kan bewegen, waar mensen in hun leven voor komen te staan. Onder de indruk dat we deze verhalen mogen horen.

Als ik later weer naar huis fiets, merk ik bijna niets van de kou. Mijn innerlijk vuurtje brandt.

#eenontmoeting #familieverhalen #verhalendieverteldmoetenworden
#levensverhalen #hetlevendelen

Read More

15 januari 2021

#decemberstress #leerlingenvervoer #speciaalonderwijs #iederedaganders

Thuis. Stilte. Een slok verse, hete koffie. “Zo, dat was een echte decemberstress-middag #indetaxi”, hoor ik mezelf zeggen. Ik glimlach.
Acht jochies, superactief, harde stemmen, korte lontjes. Bijna slaags. Door elkaar pratend en zingend.
Ik probeerde her en der af te leiden. Te ondertitelen (“x reageert niet, hij wil dat je m met rust laat.”), een beetje bij te sturen (anders zet je toch gewoon je mp3-speler op.”). Niets hielp. Ze hoorden t gewoon niet. De hoofdjes te druk.
Mijn hoofd kon de drukte niet aan. Ik besloot uit de taxi te stappen. We stonden toch nog veilig geparkeerd in n woonwijk. “Ik kan er even niet meer tegen. Ik kan zo niet rijden met al die onrust en ruzie. Jullie moeten er nu voor zorgen dat je wat rustiger kunt doen en geen ruzie meer maakt. Als je weer rustig bent, kom me maar halen dan ga ik weer rijden.”
Ik ging bij de taxi op de stoep staan: “diep ademhalen, voeten schouderbreedte, knieën van het slot”, sprak ik mezelf toe.
Al snel stapte jochie 1 uit: “ik raak helemaal overprikkeld. Zo word ik ook nog boos en dat wil ik niet.” “Wat fijn dat jij zo goed de grens voelde aankomen!”
Kind 2 stapte uit de taxi. Hetzelfde verhaal.
Kind 3 stapte uit de taxi. Hij wilde naar huis gaan lopen. Gelukkig wou hij ook praten.
Ik vroeg ze of ze snapten wat er in de taxi gebeurde. Kind 1 ging t uitleggen. Zo mooi, hij wist precies kind 3 niet te triggeren: “iemand zegt iets, iemand anders wordt boos en zegt iets terug, dan wordt die ene ook boos en zegt iets terug, wordt de ander nog veel bozer. Zo gaat t door tot iemand ontploft en dan stoppen de kinderen nooit meer, helemaal niet als andere kinderen er iets op zeggen!”
Ondertussen was het binnen in de taxi rustiger geworden.
Ik vroeg aan de 3 op de stoep of t een idee zou zijn om gewoon even samen te blijven staan. “Als je je weer rustig genoeg voelt dan zeg je het en dan stappen we in en gaan we.”
En zo ging t. We haalden diep adem en stapten in de taxi. Stuiterballetje naast me fluisterde: “sorry, taxichauffeur, ik moest nog even heel hard schreeuwen en toen was ik het kwijt. Ik ben nu weer rustig.”
En zo reden we redelijk rustig en vooral veilig naar huis.

Read More

27 september 2020

Helaas, helaas. Vanwege de ontwikkelingen in de verspreiding van het Corona-virus, hebben wij besloten de cursus te annuleren.

Maar we gaan ‘m gewoon een andere keer wel geven! Houd de site in de gaten of mail me via het contactformulier van deze site als je op de hoogte gehouden wil worden!

JA. Het is bijna zover en we hebben er ontzettend veel zin in! Onze cursus over levensverhalen maken.
3 lessen voor totaal € 60 pp
Geef je op bij eenontmoeting@gmail.com!
start: 3 oktober bij de bieb in Oldenzaal
start 22 oktober bij de bieb in Hengelo

Rufi van Rooy | @KOMvierhetleven.nl
Marloes Sahin | @marloesahin.nl

http://www.eenontmoeting.nl

Read More

20 september 2020

.. over opvoeden vroeger en nu. Hoe deden je (groot)ouders dat eigenlijk? Hoe heb je dat zelf ervaren en hoe gaan zij met jouw kind om? Op 7 oktober in het mamacafé gaan we daarover met elkaar in gesprek.

En ik, ik mag gespreksleider zijn. Daar heb ik nu al zin in! Het lijkt me zo mooi al die verhalen!

“Rufi: blij ei”

En het past zo mooi in het thema van de bieb: “(G)ouden tijden”. Over erfgoed .. datgene dat men van de voorouders erft en wat bewaard moet blijven voor de toekomst.

Meer info? Klik hier voor de info op de website van de bieb.

Read More
Back to top