Al die familieverhalen, je zou er een boek van moeten maken!

Al die familieverhalen, je zou er een boek van moeten maken!


24 augustus 2020

www.marloessahin.nl & www.komvierhetleven.nl 
(Rufi van Rooij) organiseren gezamenlijk als www.eenontmoeting.nl workshops in de bieb!

Je kent ze vast wel die verhalen van je vader of moeder, oma, tante. Je zou van alle verhalen wel een boek willen maken. Maar hoe doe je dat eigenlijk?

www.eenontmoeting.nl

Workshops in de bieb van Hengelo en Oldenzaal dit najaar!

In deze workshops leer je hoe je dat kan aanpakken. Hoe zorg je ervoor dat al die verhalen op papier komen? Wat vraag je? Hoe schrijf je alles begrijpelijk voor iedereen met wie je de verhalen wil delen? Welke foto’s / beelden zijn interessant? Want ook het beeldmateriaal vertelt een verhaal. Welke foto’s vertellen het verhaal ook, versterken het, of geven juist een knipoog ? Zijn alle foto’s eigenlijk geschikt om op te nemen in het boek dat je wil maken?

Rufi van Rooij (schrijfster) en Marloes Sahin (fotografe) maken via hun project #eenontmoeting boeken over mensen, families, clubs. Ze delen graag hun kennis en ervaring met je in een aantal workshops. Omdat het om heel persoonlijke verhalen kan gaan, wordt er gewerkt met kleinere groepen.

Aanmelden: via eenontmoeting@gmail.com. De workshop is voor de hele familie en bestaat uit drie bijeenkomsten. Het kost €60 per persoon.

In Hengelo zijn de data:  donderdag 22 oktober, 29 oktober en 5 november.

In Oldenzaal: zaterdag 3 oktober, 24 oktober en 7 november.

Meer info en opgave: zie de websites van bibliotheek van Hengelo of die van Oldenzaal. Of mail naar: eenontmoeting@gmail.com

Read More

GLIMLACH


6 april 2020

Vanochtend werd ik wakker met een glimlach……

Read More

#indetaxi


3 mei 2018

#indetaxi:

ik schrijf over mijn ervaringen werkend in de taxi, in het leerlingenvervoer, de regiotaxi en OMD (ondersteuning maatschappelijke deelname). De blogs zijn op persoonlijke titel. Ik schrijf bovendien zoals ik het door mijn bril zie. Dus gezien vanuit mijn mogelijkheden en beperkingen. Opbouwende kritiek wordt dan ook zeer gewaardeerd. Je kunt dat achterlaten via het contactformulier op de website.

Veel mensen vinden dit werk niet passend bij ‘KOM vier het leven’. Ik juist wel. In de taxi leer ik ontzettend veel over leven met verlies en veerkracht. Handicaps, chronische aandoeningen, bijzondere behoeften. Omgaan met wachten, wachten, wachten: op goede zorg, op de besluitvorming van overheid, zorgverzekeringen.. op de taxi… Omgaan met frustraties van niet of moeilijker kunnen doen wat je graag wil, of je kunnen uiten.

Maar ik leer ook genieten van de dingen die wel goed gaan, dat je met de taxi naar je bestemming kunt en dat je ook nog eens plezier kunt hebben met elkaar …….én een goed gesprek kunt voeren….werkelijk contact hebt met elkaar.

En:  ik vind het belangrijk dat de ouders, de vrienden, de verzorgers, de scholen, de gemeenten (die verantwoordelijk zijn voor het vervoer) en de taxibedrijven begrijpen wat het werk in de taxi inhoudt. Er gebeurt veel in de taxi. Een goede rit in de taxi kan iemands dag maken of breken.

Vanaf nu dus regelmatig een blog op deze website, kijk onder de tab https://www.komvierhetleven.nl/category/indetaxi/

 

Read More


20 oktober 2023

Een beweging doet meer dan duizend woorden

Een druilerige donderdagavond. Ze had zich gemeld met een heel zacht stemmetje. Een volwassen vrouw, meteen in tranen als ze over de drempel stapt.

We drinken thee. Zij vertelt, ik luister.

We gaan bewegen. Ik kijk naar haar bewegen en er komen twee vragen bij mij op. Ik stel ze maar gewoon. Ze valt stil. Haar blik keert diep naar binnen. Tranen. Maar ook: inzichten, vragen, vreugde. Een basis om aan te gaan werken. We spreken een volgende datum af .

Als ze weg is, merk ik hoe ontroerd en onder de indruk ik ben. Eén beweging doet meer dan duizend woorden.

Read More

Adiona


29 september 2023

Sinds kort is KOM vier het leven lid van Adiona, beroepsorganisatie voor kinder-, jongeren- én gezinscoaches. Een mooie verbinding met andere coaches. Om kennis en ervaring te delen, evenals de liefde voor het vak en de liefde voor de mensen. Superblij mee!

meer info: https://www.adiona.nl/

Read More

Advanced…..


1 mei 2023

In april sloot ik de opleiding “jongens in hun kracht Advanced coach” af.  Maar ja, wat is nou “advanced”?  “Gevorderd, vergevorderd” geven de vertalingen. Tja, en waarin dan?

Ik zie het als “verder gevorderd in het vrijmaken van mijn eigen bagage”. Ik heb ervaren wat “Jongens in hun Kracht” nog meer kan doen als het gaat om pijn, verdriet, trauma’s, verlangens, behoeften en dromen etc.  Mijn eigen overtuigingen, verhalen, ervaringen, zijn veel minder een belemmering geworden; ze zijn juist gereedschap geworden. Schatten in mijn schatkist. Een rijkdom aan mogelijkheden om jullie te coachen naar meer zelfbewustzijn, veerkracht, lol in het leven.

Hieronder een foto van een blije club advanced coaches Jongens in hun Kracht.

#jongensinhunkrachtcoach #EenBewegingZegtMeerDanDuizendWoorden #advanced #jongere #kind #ouders #bewegen #veerkracht #KrachtigStaan

Read More

Glimlach


20 februari 2023

OE! AUW! Tja… een coach is ook niet perfect he?!
Een periode waarin ik me nogal druk maakte over van alles. Veel meer in mijn hoofd zat en veel minder in mijn lijf.
Wat zwaars gesjouwd. OE! AUW! kramp in de spieren van mijn linker schouder/arm.
Spierbalsem dan maar………. én ook, -voorzichtigjes- weer gewoon mijn #jongensinhunkracht oefeningen doen. Want hé… het heet niet voor niets ook een #trainingsprogramma.
Als ik even bezig ben, dan voel ik het al: mijn lijf! Meer ontspanning. Mijn denken meer helder. Er verschijnt een lach op mijn gezicht.
Ik ben weer een beetje mezelf.

#ookvoormeisjes #trainen #glimlach #jongensinhunkrachtcoach #veerkracht #hoekijkjij #watzieje #komvierhetleven

Read More

#JongensInHunKrachtcoach


15 januari 2023

O. Rufi. Jongensinhunkrachtcoach. Dus
..ja!..
Maarruh, wat doe je dan?
Goeie vraag. Ik heb geen antwoord.
Tenzij je een keer bij me komt bewegen….dan misschien.

Nou, dat is niet echt een verkooppraatje he?
Wat ik wel kan zeggen: als je last hebt van je eigen gedrag of van het gedrag van anderen; niet goed weet hoe er mee om te gaan. Dan is coaching via jongens in hun kracht een prachtige manier! Als je bereid bent te bewegen en te ervaren wat er met je gebeurt in beweging.. dan, dan is jongens in hun kracht een hele zachte manier om jezelf te leren kennen en je te ontwikkelen.
Iedere keer ben ik verwonderd wat mensen van zichzelf leren zien en ontwikkelen.
En o ja, het is dus voor iedereen! Voor alle mensen, grote en kleine, jonger en ouder. We bewegen op eenvoudige wijze. Het is geen sport. De bewegingen helpen je te ontdekken hoe jij in elkaar zit. En het is ook nog eens gewoon leuk!
En waarom zou je naar mij toe kunnen komen? Allereerst adviseer ik je gewoon rond te kijken; op de site www.jongensinhunkracht.com kun je coaches vinden. Zoek iemand die bij jou past.
Wil je meer over mij weten, dan nodig ik je van harte uit rond te kijken op deze site www.komvierhetleven.nl. Mijn kennis van en ervaring met verlies en rouw, kinderen en jongeren en hun ouders, mensen met autisme zet ik graag in voor jou!

JongensInHunKrachtCoach #jongensinhunkracht
#vierhetleven #eenbewegingzegtmeerdan1000woorden #PersoonlijkeGroei #ontwikkelen #zelfbewustzijn #vertrouwen #StevigStaan

Read More

#update


5 januari 2023

Ik zie ineens…… het is al een half jaar stil #indetaxi !!!!

Tijd voor een update. Ik rijd geen taxi meer. Ik greep een kans. Een toffe baan waarmee ik in mijn levensonderhoud kan voorzien; een baan waarin ik mijzelf kan ontwikkelen én waarin op een fijne manier met mensen aan het werk ben (bij Wijkracht in Hengelo (WijkrachtVrijwilligerswerk #SociaalWerk #duursaam). Ondertussen kwam mijn droom uit: een woning mét tuin én praktijkruimte! Een plek om die dingen te doen en te ontwikkelen waar mijn hart diep mee is verbonden:

  1. KOM vier het leven: #coaching van mensen (grote en kleine, jong en oud) via “jongens in hun kracht” (www.komvierhetleven.nl)
  2. www.eenontmoeting.nl : samen met Marloes Sahin maak ik #levensverhalen van mensen.

Meer info? mail gerust: info@komvierhetleven.nl

Read More
Back to top