Blog


13 maart 2016

IMG_2566VOORJAAR

Koude winterochtend. Ik bel aan. Man doet open. “Hallo, Goedemorgen! Je bent vroeg, maar ze is al klaar hoor. Loop maar door.” Ik loop naar zijn vrouw die lekker bij de verwarming zit te soezen in haar rolstoel. Een echte dame. Manicure, make up, watergolf in t haar, prachtige kleding. Ze kijkt me aan en schrikt. …en begint te mopperen. “Je bent veel te vroeg, ik ben nog niet klaar, anders kom je altijd later, waarom wist ik dit niet. ……” Ik laat het maar even over me heen komen. Uit ervaring weet ik dat ze de moppers af moet kunnen maken.
Opeens kijkt ze me aan…knal blauwe en heldere ogen. “Wat heb je een leuke sjaal aan vandaag. Staat je leuk. Vrolijk. Voorjaar! Ik zeg: “Dank u wel. Ik had wat zin in vrolijke kleurtjes en zon. t Mag wel weer voorjaar worden hè?” Ze kijkt me nog eens aan met die heldere ogen, er verschijnt een lachje op t gezicht. “Ja, voorjaar godverdomme!”
Noot:
De laatste tijd werk  ik met enige regelmaat met mensen met een hersenaandoening (NAH, dementie etc). Dit levert bijzondere ontmoetingen op. Een verrijking voor mijn ontwikkeling als begeleider. In dit geval bij afscheid van gezondheid en levensverwachtingen. Af en toe vertel ik er over.
Back to top