Blog


21 februari 2014

Cursus 

“Rouw, werk in uitvoering”

Special! Zondagochtenden, locatie: Vliegende Stoel, Hengelo. 

• De cursus is voor iedereen die met een groot verlies te maken heeft.
• Start zondag 9 maart om 10.00 uur tot 12.00 uur. Totaal 4 bijeenkomsten.
• De totale cursus kost 50,00 euro per deelnemer.

Over de cursus
Een grote verandering in je leven, levert verlies op. Er is verlies dat moeilijk te dragen is, bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, je gezondheid, een baan. Dan rouw je. Maar wat is jouw verlies eigenlijk en wat is rouwen? En hoe gaat het verder met je leven? Hoe gaat het er uit zien? Deze vragen staan centraal in de cursus.

De cursus gaat dus over jou; over jouw verlies, jouw toekomst. In de eerste bijeenkomst ga je onderzoeken hoe jouw verlies er uit ziet en waarom jij naar de cursus wilde (en durfde ?!) te komen.  In de vervolgbijeenkomsten gaan we daar op in.

 Creatief en actief: tekenen. Resultaat: een tekening die veel energie laat zien.
Creatief en actief: bijvoorbeeld door te tekenen

De cursus gaat in op de theorie over rouwprocessen. Maar vooral ga je zelf actief aan de slag met allerlei creatieve werkvormen. Uitgangspunt is namelijk dat het contact met anderen en het actieve werkproces jou écht doen leren hoe jouw rouw er uit ziet. Activiteit en creativiteit zorgen bovendien voor plezier en een beweging naar de toekomst, terwijl er tegelijkertijd ruimte is voor jouw verlies en jouw verdriet.

Vliegende Stoel schrijft:
We zijn er trots op dat Rufi van Rooy een cursus “Rouw, werk in uitvoering” wil geven bij ons. Voor iedereen die doordeweeks razend druk is met allerlei andere dingen, komt ze de cursus op zondagochtend geven. Start zondag 9 maart om 10.00 uur tot 12.00 uur. Totaal 4 bijeenkomsten. Rufi biedt  voor Vliegende Stoel deze cursus tegen een sterk gereduceerd tarief aan.

Een rouwproces verloopt voor iedereen anders. Rouw kan ontstaan bij het verlies van een dierbare, maar ook bij verlies van werk, ziekte of drastische veranderingen in levensomstandigheden. Begeleiding bij het doormaken van een rouwproces kan helpen meer grip te krijgen op dat wat er met jou gebeurt.

Rufi is ervaringsdeskundige en heeft diverse HBO-opleidingen afgerond. Rufi is een cursusgever die stabiel met de voeten op de grond staat, authentiek is en over een royale kijk op het leven beschikt. Ze houdt van doen en mag graag lachen, maar is stevig genoeg om verdrietig bij te zijn.

Aanmelden noodzakelijk via Vliegende Stoel: www.vliegendestoel.nl”

Back to top