Wat doet KOM -Vier het Leven?

Ritueelbegeleiding

Rituelen uitvoeren is ‘iets doen’ met een speciale betekenis. KOM ontwikkelt workshops en vieringen voor families, groepen, teams waar belangrijke veranderingen aan de orde zijn. KOM wil je ondersteunen bij het vorm en inhoud geven aan rituelen voor ceremonies en plechtigheden rondom deze essentiële levensmomenten. De momenten dat je iemand of iets achterlaat, moet achterlaten. Tegelijkertijd zijn het ook de momenten dat er iets nieuws gaat komen. Momenten van speciale betekenis voor jou. Het vieren staat centraal: aandacht geven aan de betekenis van die veranderingen. Je kun daarbij denken aan

Als ritueelbegeleider ga ik in gesprek met je, op zoek naar de betekenis van die overgang. Waarom is dit moment voor jou zo belangrijk? Als vanzelf komen we dan tot betekenisgeving en een ritueel dat daar bij past. De kracht van een ritueel is dat je ‘iets doet’. Alles in je doet mee. Je voert een handeling uit en daardoor geef je ruimte aan al die dingen die niet in woorden te vatten zijn, maar wel meespelen in de betekenis van jouw moment. Een ritueel sterkt je zo in het maken van de overgang.

Begeleiding en projecten

KOM kan je individueel begeleiden, maar biedt je geen therapie. Als ervaringdeskundige (en getraind en ervaren in gespreksvoering rondom levensvragen) zet ik me graag in als sparringpartner voor mensen die  met vragen zitten rondom hun eigen rouw- en veranderproces. Ik maak gebruik van gesprekken, creatieve werkvormen, wandelen. Desgewenst kunnen we een privé-ritueel ontwikkelen en uitvoeren.

Graag ontwikkel ik projecten die te maken hebben met vitaliteit: van jou, van mij, van je buurt, dorp, stad. Want zonder mensen om je heen is rouwen, veranderen, aanpassen wel heel lastig. Leefbaarheid, duurzame ontwikkeling, samen leven en ‘iedereen kan meedoen op eigen niveau en capaciteiten’ staan centraal. Zo ben ik betrokken (geweest) bij de Stichting Borne Duurzaam!; Verbonden in Licht en KOM Drienen.

Tot Slot

KOM is een bedrijf in ontwikkeling, dat geldt dus ook voor de producten en diensten. Kijk daarom ook eens op de tab Actueel.

 

 

Back to top