Blog


25 november 2013

Een eerste blog……

“Dus… ik ga een blog schrijven”, denk ik terwijl er een kale, lege pagina voor me ligt. Mijn gedachten stokken. “Wat schrijf ik in mijn eerste blog?” Ik heb al vijfentwintig beginzinnen doorgestreept. Schrijven is immers de kunst van het weglaten. En eigenlijk heb ik zoveel te vertellen: over hoe KOM Ritueel & Begeleiding tot stand is gekomen en wat mijn dromen zijn voor de toekomst. Over voor wie en waarvoor ik dus allemaal dankbaar ben. Over de figuurlijke blauwe plekken van de figuurlijke ‘schoppen onder kont’ om zover te komen. Over wat mij fascineert in mensen, in het leven en de dood, in het proces van verlies en rouw. Over het belang van passende rituelen. Over mijn missie om verlies gewoon bespreekbaar te maken. Over mijn missie om mensen te laten beseffen dat iedereen op geheel eigen wijze met verlies om gaat en dus op geheel eigen wijze rouwt. Over… nou ja, over dat dus allemaal. Genoeg stof voor de volgende blogs.

Om te beginnen een dankwoord.

Dank je wel voor alles wat jullie me gegeven hebben!  Deze mensen wil ik daarbij met name noemen:

Jenny, Sjaan, Ellie, Evelien, Miriam.
Sabine, Ronald en Paul van TerZake.
Ton en Hermien van Het Moment.
Judith en Gettie van Vliegende Stoel.

Rufi

Back to top