Blog


28 oktober 2019
#indetaxi #storm #oordoppen #druk #keuzes #leerlingenvervoer

De wittebroodsweken van na de zomervakantie zijn voorbij. Er zijn weer kleine en grotere conflicten tussen de kids. Allemaal op zoek naar de eigen plek in de groep.

Zo stormachtig als buiten is het dan vaak ook binnen in de taxi. Ik zet de bus maar eens even langs de kant. “Jongens, jullie zijn zo druk dat ik niet meer goed op de weg kan letten. Ik heb al een paar keer gevraagd of jullie iets rustiger kunnen doen. Ik ga pas weer rijden als ik merk dat het echt rustiger is.”

Het wordt rustiger en ik ga weer door. Vijf minuten ongeveer. Ik trek de drukte niet en merk dat ik echt boos begin te worden. De bus maar weer langs de kant. Ze begrijpen het onmiddellijk. “Hé, jonguh, stil nou, anders komen we nooit thuis!”, roepen ze elkaar toe. Ze vinden elkaar allemaal irritant. Mij ook.

Ik geef aan dat ik zo echt niet kan rijden en dat ik er boos van geworden ben. Ik doe ze een voorstel: “jullie mogen kiezen: A. ik krijg hele goede oordoppen van jullie of B. er wordt met normale stem over normale onderwerpen gesproken (lees: geen sex, piemels, n-woord of iemand erge ziektes wensen). Of C. je belt vanavond allemaal naar de planning om een andere taxichauffeur.”

Tot mijn verrassing moet ik blijven. (Want ik ben nog lang zo streng nog niet als ….). Verhelderend zeg maar 🙃😂.

Het laatste stuk was t in ieder geval een stuk rustiger 😀. Iedereen veilig thuis.

Back to top