Blog


24 januari 2016

Loslaten, f… the world!

“Laat het los!” Het werd me toegeschreeuwd. Als een poging om me eindelijk te laten verstaan wat ik nodig heb. En ja ik weet het ook zelf wel. Loslaten van het oude hoort bij verder gaan, mijn dromen achterna! “Fuck the world, I’m going to Wonderland” zoiets! Maar ja… hoe dan?? Het klinkt zo mooi en eenvoudig. Loslaten. Iedereen kan er wel over meepraten. Iedereen weet dat een papiertje loslaten en in de wind laten wapperen heel wat anders met je doet dan het loslaten van je partner, je oude leven, je baan, je gezondheid…….vul maar aan…

En dan zo’n dag als vandaag. Ik liep op de markt een oud-collega tegen het lijf. Op mijn vraag hoe het met hem ging, begon zijn lip te trekken. Ik schrok. Hij vertelde: “de kanker is terug”. Hij heeft het nog maar net gehoord. Weet nog niet hoe het verder zal gaan, maar loslaten moettie; in ieder geval zijn toekomstdroom om zijn kleinkinderen groot te zien worden….

Net nog zag ik de film ‘The Danish Girl’. Hoe een man er in de loop van de tijd achter komt dat hij eigenlijk een vrouw is- en dat er dan een moment komt dat ze t zeker weet, het moment dat er geen weg meer terug is, dat ze haar oude leven moet loslaten… En dan zit je er midden in. Blijven geliefden bij je, kun je ze laten gaan? Verdriet, angst, hoop, verlangen en vreugde mengen zich door elkaar: “het moet echt, maar mag ik de ander zo’n pijn doen? Waar gaat het allemaal naar toe? Hoe zal het eindigen? Och, als dat toch eens zou lukken!”

Thuis achter mijn laptopje met een vers bakje koffie er naast (had ik zo’n zin in). Mijmerend over de dag…..”Laat het loslaten los!” zegt iets in mij “Oow???”, doe ik nog een poging, maar er kom niets meer. En dan glimlach ik: “jep! ik mag het loslaten loslaten. F.. the World! Het gaat immers alleen op de manier en in de tijd die bij mij past!”

Alles op zijn tijd dus. Dus nu naar bedje toe! Wel te rusten allemaal.

Morgen is weer een andere dag.

 

2016-01-23

Back to top