Rufi van Rooij

“KOM vier het leven” Mijn motto. De rijkdom van ons leven zit immers in alles wat we meemaken. Verdriet en geluk. Angst en enthousiasme, frustratie en plezier, oud en jong, ziek en gezond, afscheid en nieuw leven. Alles hoort erbij. Vanuit dat besef wil ik er voor anderen zijn.

Het verlies van mijn vader aan de gevolgen van kanker is één van mijn belangrijkere levenservaringen. Hij was pas 46 jaar en ik bijna 13. Inmiddels ben ik ouder dan mijn vader ooit was en heb ik meerdere verliezen gekend. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om op passende wijze afscheid te nemen. Hoe belangrijk het is te mogen rouwen, iedere keer weer. Maar ook hoe belangrijk het is weer in balans te komen. Hoe  gericht “iets doen”, rituelen en symbolen je kunnen helpen. Vandaar dat ik je graag ondersteun in jouw proces van rouw, in jouw manier van afscheid nemen. Ik ben gercertificeerd RItueel- en rouwbegleider.

Een ander belangrijk moment is geweest toen ik ontdekte hoe sensitief ik ben en hoe mijn lijf mij helpt te begrijpen wat mij ten diepste bezighoudt; hoe mijn lijf mij helpt te helen. Mijn lijf is slimmer dan mijn hoofd. Daarom ben ik de training ‘jongens in hun kracht’ gaan volgen en ben ik inmiddels gecertificeerd Advanced Coach.

Ik blijk een speciale klik met tieners/pubers en hun ouders te hebben. Ik hoor terug: “je kunt goed luisteren en je staat open voor iedereen. Mensen voelen zich snel bij je op hun gemak! Emoties mogen er zijn en ook lastige zaken kunnen gewoon worden besproken.  Je bent ruimhartig en stevig, niet zo snel van de wijs te brengen. Je blijft bij me in de buurt en houdt rust en overzicht, dat maakt het voor mij mogelijk om verder te komen in mijn proces en mijn leven weer op te pakken”.

Back to top