Rufi van Rooij

“KOM vier het leven” Mijn motto. De rijkdom van ons leven zit immers in alles wat we meemaken. Verdriet en geluk. Angst en enthousiasme, frustratie en plezier, oud en jong, ziek en gezond, afscheid en nieuw leven. Alles hoort erbij. Vanuit dat besef wil ik er voor anderen zijn.

Het verlies van mijn vader aan de gevolgen van kanker is één van mijn belangrijkere levenservaringen. Hij was pas 46 jaar en ik bijna 13. Inmiddels ben ik ouder dan mijn vader ooit was en heb ik meerdere verliezen gekend. Ik heb geleerd hoe belangrijk het is om op passende wijze afscheid te nemen. Hoe belangrijk het is te mogen rouwen, iedere keer weer. Maar ook hoe belangrijk het is weer in balans te komen; hoe gericht “iets doen” -denk aan rituelen en symbolen- helpend is. Vandaar dat ik je graag ondersteun in jouw proces van rouw, in jouw manier van afscheid nemen. Ik ben gecertificeerd Ritueel- en rouwbegeleider.

Een ander belangrijk moment was mijn erkenning van hoe sensitief ik ben en hoe mijn lijf mij helpt te begrijpen wat mij ten diepste bezighoudt. Hoe mijn lijf mij helpt te helen. Mijn lijf is slimmer dan mijn hoofd. Daarom ben ik zo enthousiast over het trainingsprogramma ‘jongens in hun kracht en mag ik mezelf ik inmiddels gecertificeerd Coach Jongens in hun Kracht noemen.

In mijn praktijk ben je van harte welkom! Ja, jij ook!

Wat handig is om te weten is dat ik een speciale klik blijk te hebben met kinderen, ouders, jongeren en volwassenen met ASS. Mensen en gezinnen die zoeken naar meer tevredenheid met zichzelf; in de relaties; in de sfeer in huis.  Mijn levenservaring en werkervaring (milieukundige, theoloog en opbouwwerker) maakt dat ik voor iedereen open kan staan; ongeacht religieuze, culturele achtergrond of  geaardheid.

Back to top