Blog


26 maart 2014

Hoe communiceer je met je kind over vreugde en verdriet?

Workshops (een spel) voor ouder én kind samen: op 29 maart de bij Ouder & Kind Beurs in het kulturhus in Borne.

11:30,13:30 en 14:30 uur!

Doe mee!

 

klik op de poster voor het volledige beeld!
klik op de poster voor het volledige beeld!

Er komt een nieuw kindje. Je kind gaat voor het eerst naar school. Opa is doodgegaan. Tante Marijke gaat trouwen…. en papa heeft een andere baan, we gaan verhuizen. Belangrijke gebeurtenissen in het leven. Voor kinderen ook! Ze ervaren de bijzondere sfeer in huis en hebben vragen. Ze gebruiken hun fantasie: “hoe doe je dat doodgaan?” “Wat is trouwen eigenlijk?” “Kom ik dan wel weer thuis als ik helemaal naar school ga?”  “Als opa dood is gegaan, wanneer komt hij dan weer met mij spelen?” 

Ouders begrijpen niet altijd waar de vraag van het kind vandaan komt. Kinderen begrijpen de antwoorden van de ouders niet… Dat is heel menselijk. Maar als het gaat om vragen die echt te maken hebben met levensvragen, dan is dat lastig. Want als je kind ergens over tobt, dan wil het graag kunnen helpen. Maar wat zeg je of doe je? Een kind wil graag zijn/haar ouders snappen, want die vormen immers de veilige haven?!

KOM Ritueel & Begeleiding heeft een idee voor een spel. Dit spel is bedoeld om communicatie tussen ouders en kinderen te stimuleren. Om handvatten te geven.  Het spel gaat er daarbij vanuit dat ouders en kinderen elkaar kunnen helpen.

Tijdens de workshop op de ouder en kindbeurs gaan we het uitproberen.

Doe mee!

 

 

Back to top